CIASTKA
Pierniki w czekoladzie
Telefon
Infolinia: +48 512 359 124

Ciasteczka o słodko – pikantnym smaku i długim okresie trwałości, przyprawione mocno przyprawami korzennymi. Swoją trwałość zawdzięczają z jednej strony dużemu udziałowi przypraw, z drugiej zaś swojej twardości i suchości. W zimnym i suchym miejscu dają się przechowywać nawet przez kilka miesięcy. Używane przyprawy korzenne zależą od przepisu i regionalnych tradycji.
Pierniki wymagają po wypieczeniu odpowiedniego nawilżenia i np. oblania czekoladą, która zapewnia ich miękkość i trwałość.

Do produkcji tego typu ciasteczek używa się maszyn „wałkowych” poprzez wyciskanie kształtów z walca formującego. Na maszynach tych można uzyskać ciasteczka o bardzo różnorodnych kształtach i wzorach, z przetłoczeniami, rysunkami, znakami firmowymi itp. w zależności od konkretnych potrzeb Klienta.
Produkt wymaga zraszania, oblewania i/lub posypywania, a na końcu schłodzenia.

Opis produktu

Wyrób ten w zależności od ilościowych potrzeb możemy uzyskać na urządzeniach stacjonarnych, które uformują jego kształt z walca, np.:

- Rolls AP 600 (z automatycznym podajnikiem blach)
- Rolls ST
- Duomax M400 z głowicą wałkową

Myśląc o dużej wydajności, np. 500 – 1000 kg/h proponujemy przemysłową wersję maszyny wałkowej, która produkt ten wydozuje bezpośrednio na taśmę pieca tunelowego:

-  Royal Rolls

Do zraszania, oblewania, posypywania i schładzania można użyć:

- Zraszacza
- Oblewarki
(duża lub mała)
- Posypywacza
- Tunelu chłodniczego