CIASTKA
Ciastko z nadzieniem daktylowym
Telefon
Infolinia: +48 512 359 124

Jest to ciastko kruche oparte na recepturze 3-2-1. Nadziewane nadzieniem daktylowym bądź dowolnym innym nadzieniem owocowym lub kremem. Produkt ten cięty jest na taśmie gilotyny nożem pneumatycznym. Długość ciastka ustawia się w
panelu operatorskim maszyny formującej. Góra ciastka może mieć wzór jak na zdjęciu lub może być
dodatkowo spłaszczana lub nacinana dodatkowym wałem, który nadaje ciastku inny wizualny kształt.
Ciastko to może być też oblewane czekoladą w całości lub podlane od dołu, a górą dekorowane.
Można go też posmarować i posypać różnymi posypkami, typu orzechy, kokos, mak, sezam, gruby
cukier itp.

Opis produktu


Wyrób ten w zależności od ilościowych potrzeb możemy uzyskać na urządzeniach stacjonarnych,
które uformują jego kształt, np.:

- Duomax M400
- Duomax 600
- Triomax
- Quatromax 600 lub 800

Myśląc o dużej wydajności, np. 500 – 1000 kg/h proponujemy przemysłowe wersje tych maszyn,
które produkt ten wydozują bezpośrednio na taśmę pieca tunelowego. Są to:

- Duomax
- Triomax
- Quatromax

Do oblewania, posypywania i schładzania można użyć:

- Oblewarki (duża lub mała)
- Tunelu chłodniczego
- Posypywacza
- Smarowaczki