Jest to ciastko kruche oparte na recepturze 3-2-1. Nadziewane nadzieniem daktylowym bądź dowolnym innym nadzieniem owocowym lub kremem.
Produkt ten cięty jest na taśmie gilotyny nożem pneumatycznym. Długość ciastka ustawia się w panelu operatorskim maszyny formującej. Góra ciastka może mieć wzór jak na zdjęciu lub może być dodatkowo spłaszczana lub nacinana dodatkowym wałem, który nadaje ciastku inny wizualny kształt.
Ciastko to może być też oblewane czekoladą w całości lub podlane od dołu, a górą dekorowane. Można go też posmarować i posypać różnymi posypkami, typu orzechy, kokos, mak, sezam, gruby cukier itp.
Wyrób ten w zależności od ilościowych potrzeb możemy uzyskać na urządzeniach stacjonarnych, które uformują jego kształt, np.:
Myśląc o dużej wydajności, np. 500 – 1000 kg/h proponujemy przemysłowe wersje tych maszyn, które produkt ten wydozują bezpośrednio na taśmę pieca tunelowego. Są to: