Jest to ciastko kruche oparte na recepturze 3-2-1. W produkcie tym zastosowano dwa rodzaje ciasta: ciasto jasne (maślane lub waniliowe) oraz drugie ciasto (kakaowe). Produkt ten może być nadziewany dwoma różnymi nadzieniami, np. krem i dżem lub dowolnymi innymi kompozycjami nadzień.
Produkt cięty jest na taśmie gilotyny nożem pneumatycznym. Dowolną długość ciastka ustawia się w panelu operatorskim maszyny formującej. Góra ciastka może mieć wzór jak na zdjęciu lub może być dodatkowo spłaszczana lub nacinana dodatkowym wałem, który nadaje ciastku inny wizualny kształt.
Ciastko to może być też oblewane czekoladą w całości lub podlane od dołu, a górą dekorowane. Można go też posmarować i posypać różnymi posypkami, typu orzechy, kokos, mak, sezam, gruby cukier itp.
Wyrób ten w zależności od ilościowych potrzeb możemy uzyskać na urządzeniach stacjonarnych, które uformują jego kształt, np.:
Myśląc o dużej wydajności, np. 500 – 1000 kg/h proponujemy przemysłowe wersje tych maszyn, które produkt ten wydozują bezpośrednio na taśmę pieca tunelowego.