CIASTKA
Ciastka z dwoma rodzajami nadzienia
Telefon
Infolinia: +48 512 359 124

Jest to ciastko kruche oparte na recepturze 3-2-1. W produkcie tym zastosowano dwa rodzaje ciasta: ciasto jasne (maślane lub waniliowe) oraz drugie ciasto (kakaowe). Produkt ten może być nadziewany dwoma różnymi nadzieniami, np. krem i dżem lub dowolnymi innymi kompozycjami nadzień.

Produkt cięty jest na taśmie gilotyny nożem pneumatycznym. Dowolną długość ciastka ustawia się w panelu  operatorskim maszyny formującej. Góra ciastka może mieć wzór jak na zdjęciu lub może być dodatkowo spłaszczana lub nacinana dodatkowym wałem, który nadaje ciastku inny wizualny kształt.

Ciastko to może być też oblewane czekoladą w całości lub podlane od dołu, a górą dekorowane. Można go też posmarować i posypać różnymi posypkami, typu orzechy, kokos, mak, sezam, gruby cukier  itp.

 

Opis produktu

Wyrób ten w zależności od ilościowych potrzeb możemy uzyskać na urządzeniach stacjonarnych, które uformują jego kształt, np.:

Quatromax  600 lub 800

Myśląc o dużej wydajności, np. 500 – 1000 kg/h proponujemy przemysłowe wersje tych maszyn, które produkt ten wydozują bezpośrednio na taśmę pieca tunelowego. Są to:

- Quatromax 

Do oblewania, posypywania i schładzania można użyć:

- Oblewarki (duża lub mała)
- Tunelu chłodniczego
- Posypywacza
- Smarowaczki