POZOSTAŁE
Królik „ze struny”
Telefon
Infolinia: +48 512 359 124

Ciasteczko z ciasta kruchego, uzyskiwane w procesie wyciskania poprzez dysze formujące i odcinane za pomocą cieniutkiego drutu – struny. Stąd określenie – ciastko ze struny.

Opis produktu

W tej technologii możemy wytwarzać ciasteczka „płaskie” o bardzo zróżnicowanych kształtach, o których decyduje zastosowany zestaw końcówek formujących. Można skorzystać z gotowego katalogu końcówek, jak również zlecić wykonanie końcówki nadającej ciastku kształt wedle projektu Klienta.

Ciasteczka mogą być dodatkowo dekorowane. Można je też oblewać czekoladą czy też posypywać posypkami różnego rodzaju.

Wyrób ten w zależności od ilościowych potrzeb możemy uzyskać na urządzeniach stacjonarnych, które uformują jego kształt, np.:

Myśląc o dużej wydajności, np. 500 – 1000 kg/h proponujemy przemysłowe wersje tych maszyn, które produkt ten wydozują bezpośrednio na taśmę pieca tunelowego.