POZOSTAŁE
Groszek ptysiowy / słomka ptysiowa
Telefon
Infolinia: +48 512 359 124

Popularny groszek ptysiowy lub jego wydłużona forma w postaci słomki ptysiowej wykonuje się z ciasta parzonego. Jest to idealny dodatek do zup lub kremów. Ma też wielu zwolenników, którzy traktują go jako lekką przekąskę, szczególnie jeśli posypany jest cukrem, solą lub ziołami.

Opis produktu

Ze względu na rzadką konsystencję ciasta zaleca się stosowanie urządzeń, które wyposażone są w pompę zębatą. Maszyny które zapewnią nam wydozowanie tego produktu, to:

- Baby Maxdrop 400 z pompą zębatą
- Maxdrop
z pompą zębatą
- Triomax
- Quatromax

 

W przypadku potrzeby uzyskania dużych wydajności proponujemy przemysłowe wersje tych maszyn wyposażone w pompę zębatą:

- Maxdrop
- Triomax
- Quatromax

Produkt traktowany jako przekąska może być oblewany różnymi polewami, smarowany, posypywany drobnymi posypkami, co nadaje mu indywidualny charakter i smak.

Do tego celu wykorzystujemy takie maszyny jak:

- Oblewarka (duża lub mała)
- Tunel chłodniczy
- Posypywacz
- Smarowaczka