CZEKOLADA
Praliny – czekoladki z kremowym nadzieniem
Telefon
Infolinia: +48 512 359 124

Praliny to pyszne czekoladki z nadzieniem w środku. Skorupka praliny formowana jest z prawdziwej czekolady poddanej procesowi temperowania. Dzięki temu uzyskuje się piękny połysk i odpowiednią twardość. Jako nadzienie wykorzystuje się kremy o różnych smakach i konsystencjach.
Kształty i wzory czekoladek zależne są od rodzaju zastosowanych form.

Praliny można produkować ręcznie lub automatycznie. Cechą automatów do pralin jest możliwość formowania czekoladki i jej nadziewania w jednym przebiegu, tzw. „one shot”, dzięki czemu uzyskuje się duże wydajności.

Opis produktu

Do wyrobu pralinek można zastosować maszynę typu:

- Choco Max

która współpracuje z urządzeniem do roztapiania czekolady i jej temperowania, zaś po wydozowaniu praliny trafiają na stół wibracyjny i dalej są schładzane aby zastygły w formach.

Polecane urządzenia współpracujące to: 

- Temperówka HTM
- Stół wibracyjny
- Tunel chłodniczy do prawdziwej czekolady HCT