CIASTKA
Nadziewane krążki
Telefon
Infolinia: +48 512 359 124

Smaczne kruche ciasteczka z kremowym nadzieniem wewnątrz. Dzięki połączeniu dwóch smaków możemy uzyskać ciekawe kombinacje. Zewnętrzna warstwa kruchego ciasta stanowi bazę, a środek wypełniony może być kremem, dżemem lub innymi wypełnieniami dającymi ciekawe zestawienia smakowe i kolorystyczne.

Aby uzyskać takie ciasteczko wystarczy maszyna w podstawowej wersji wyposażenia z listwą obrotową i dwukolorową końcówką. Ciastko jest wyciskane poprzez dysze formujące, które obracając się tworzą zamknięty krąg.

Jak większość ciasteczek – można dodatkowo poddać je oblewaniu (np. całość lub tylko spodnia warstwa), można je udekorować wzorkami z dekoratorki lub za pomocą rozmaitych drobnych posypek.

Opis produktu

Wyrób ten w zależności od ilościowych potrzeb możemy uzyskać na urządzeniach stacjonarnych, które uformują jego kształt, np.:

- Duomax M400
- Duomax 600
- Triomax
- Quatromax 600
lub 800

Myśląc o dużej wydajności, np. 500 – 1000 kg/h proponujemy przemysłowe wersje tych maszyn, które produkt ten wydozują bezpośrednio na taśmę pieca tunelowego. Są to:

-  Duomax
-  Triomax
- Quatromax 

Do oblewania, posypywania i schładzania można użyć:

- Oblewarki (duża lub mała)
- Tunelu chłodniczego
- Posypywacza
- Smarowaczki