Jesteś tutaj

  • Home
  • Wyroby
  • Beza
  • CIASTKA
    Beza
    Telefon
    Infolinia: +48 512 359 124

    Beza jest królową stołu - pięknie wyrośnięta, wysuszona, przełożona masą śmietanowo-kremową lub przyozdobiona owocami - święci triumfy jako wybitny deser.

    Beza, beziki, tort bezowy - pod tymi nazwami kryją się rodzaje różnych deserów, których wspólnym mianownikiem jest ciasto bezowe, złożone z ubitego białka jajek i cukru.

    Bezy wcale nie muszą być białe. Szybko i prosto zabarwisz je kilkoma kroplami barwnika spożywczego w dowolnym kolorze.

    Wyrób ten w zależności od ilościowych potrzeb możemy uzyskać na urządzeniach stacjonarnych, które uformują jego kształt, np.:

    Myśląc o dużej wydajności, np. 500 – 1000 kg/h proponujemy przemysłowe wersje tych maszyn, które produkt ten wydozują bezpośrednio na taśmę pieca tunelowego. Są to:

    Do oblewania, posypywania i schładzania można użyć: